Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva
Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva
Veselīgi
2024. gada 16. aprīlī, 10:06

Sātīgā lazanja ar biezpienu - ēdienu blogeres Elizabetes Valujevas recepte

“Šī ir viena no visiemīļotākajām receptēm manā profilā. Turklāt lazanja garšo arī bērniem,” saka veselīgo ēdienu blogere Elizabete Valujeva (@elizabete_valujeva). Atšķirībā no ierastās lazanjas šīs receptes sastāvā ir vairāk olbaltumvielu, tāpēc tā ir nedaudz sātīgāka. Recepti piedāvā žurnāls "OK!".

Pagatavošana

1

Pannā uzcep malto gaļu. Pievieno sāli un piparus pēc ieskatiem.

2

Gatavajai gaļai pievieno mērci. Visu kopā sautē, uzliekot vāku aptuveni 5–10 minūtes.

3

Kamēr gaļa sautējas, atsevišķā bļodiņā sajauc rikotas sieru ar biezpienu un ietauko cepamo formu.

4

Vispirms cepamformā liec trīs plāksnes. Nesatraucies, ja tās dažās vietās pārklājas vai veido tukšumus.

5

Uz izklātajām plāksnēm lej aptuveni pusi no pagatavotās mērces. Tad pa virsu visu biezpiena un rikotas maisījumu.

6

Pāri biezpiena un rikotas siera kārtai liec nākamās trīs lazanjas plāksnes, kurām pa virsu izlej pēdējo gaļas mērces kārtu, to izlīdzini un pārber ar cieto sieru.

7

Cepamformu liec cepties cepeškrāsnī un 180 grādos cep aptuveni 25 minūtes.

8

Pasniedz ar zaļumiem un pārkaisa ar rīvētu sieru.

9

P. S. Ja lazanju gatavo lielākā cepamtraukā par 24 x 24 cm, palielini sastāvdaļu apjomus. Atceries – nošaut greizi nav iespējams!