Pannā uzcep malto gaļu. Pievieno sāli un piparus pēc ieskatiem.
Gatavajai gaļai pievieno mērci. Visu kopā sautē, uzliekot vāku aptuveni 5–10 minūtes.
Kamēr gaļa sautējas, atsevišķā bļodiņā sajauc rikotas sieru ar biezpienu un ietauko cepamo formu.
Vispirms cepamformā liec trīs plāksnes. Nesatraucies, ja tās dažās vietās pārklājas vai veido tukšumus.
Uz izklātajām plāksnēm lej aptuveni pusi no pagatavotās mērces. Tad pa virsu visu biezpiena un rikotas maisījumu.
Pāri biezpiena un rikotas siera kārtai liec nākamās trīs lazanjas plāksnes, kurām pa virsu izlej pēdējo gaļas mērces kārtu, to izlīdzini un pārber ar cieto sieru.
Cepamformu liec cepties cepeškrāsnī un 180 grādos cep aptuveni 25 minūtes.
Pasniedz ar zaļumiem un pārkaisa ar rīvētu sieru.
P. S. Ja lazanju gatavo lielākā cepamtraukā par 24 x 24 cm, palielini sastāvdaļu apjomus. Atceries – nošaut greizi nav iespējams!