Gurķus nomazgāt un pēc vēlmes nogriezt mizu. Sagriezt mazākos gabalos un ielikt blenderī. Pieliet etiķi, eļļu, pievienot piparmētru lapas, sāli pēc garšas un vasabi. Sablendēt. Pievienot pāris kubiņus ledus un ievietot ledusskapī līdz pasniegšanai.
Pagatavot dekoru. Piparmētru lapiņas saberzt piestā ar sāli vai sablendēt. Ar citrona šķēlīti samitrināt glāzes maliņu un iemērkt garšvielu sālī.
Paprikas sagriezt mazos kubiņos.
Pagatvotam gaspačo pievienot jogurtu, kārtīgi visu samaisīt. Zupu saliet sagatavotās glāzēs un izdekorēt ar paprikas kubiņiem.
Diētiskajā variantā jogurtu aizvietot ar paniņām un izslēgt eļļu.