Abolu un bumbieru nomizot, izgriezt serdi un sagriezt 12 daiviņās.
Burkānu notīrīt un sagriezt tievos garos salmiņos.
Avokado sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņu, nogriezt mizu un sagriezt daiviņās.
Gurķus nomazgāt un ar dārzeņu mizotāju sagriezt aptuveni 8 plānās gareniskās šķēlēs. Gurķu šķēles saliek citu pie cita un apkaisa ar sāli.
Nomazgā salātu lapas un nosusina. katru lapu sadala 2-3 daļās un izgriež cieto serdi.
Veido gurķu veltnīšus: gurķa šķēli novieto uz darba virsmas, liek virsū ābola un bumbiera daiviņu, dažus burkānu salmiņus, avokado šķēlīti, nedaudz salātu un kūpināta laša šķēlīti. Veltnīšus sarullē, apsien ar maurloku un liek uz šķīvja. KLāt var pasniegt mērci.