Uzkodas
2023. gada 20. novembrī, 07:34

Siļķe mājas marinādē

Siļķes latīniskais nosaukums - Clupea harengus. Bet tās garša izsaka daudz vairāk. Šī ir viena no tradicionālajām šīs zivtiņas marinēšanas receptēm.

Pagatavošana

30 min6 porcijas
1

Marinādei: katliņā ieliet ūdeni, pievienot pēc garšas etiķi, cukuru, sinepes, sāli, lauru lapas un smaržīgos piparus. Uzkarsēt un atdzesēt.
Siļķi iztīrīt - nogriezt galvu, novilkt ādu, izņemt lielās un mazās asakas (pēc iespējas) un sagriezt fileju vairākās daļās.
Sīpolus nomizot un sagriezt gredzenos.
Siļki sakārtot traukā pamīšus ar sīpoliem. Pārliet ar atdzisušo marinādi un atstāt uz visu nakti marinēties.

2

Ja marināde nebūs pietiekami atdzisusi, tad siļke nebūs tik stingra. Marinādei jābūt pietiekami stiprai - stiprakai, nekā gribās siļki, tāpēc visas garšvielas jāleik mazliet vairāk nekā gribētos.