Vistas aknas iemērkt pienā uz 30 min un tad nosusināt ar papīra dvielīti (piens vairs nebūs nepieciešams).
Sīpolus un ķiplokus sasmalcināt un apcept katlā ar biezu dibenu līdz gatavībai. Lielā pannā apcept 3 ēd.k eļļas aknas ar timiāna zariņiem apm. 1-2 min no katras puses. Pievienot sāli un pieliet vīnu, uzvārīt, noņemt no uguns un atdzesēt.
Aknas ar mērci sasmalcināt blenderī. Neizslēdzot blenderi, pievienot sīpolus ar ķiplokiem un istabas temperatūras sviestu. Pievienot sāli un piparus pēc garšas. Kam nav blenders, tas var izmalt caur gaļas maļamo mašīnu. Konsistencei jābūt kā biezam krējumam. Ja masa tomēr ir pašķidra vai pabieza, var izkausēt un pieliet vēl sviestu. Pastēti pārliet sagatavotā traukā un ielikt vēsā vietā, lai sastingst. Ar pāris stundām ir pietiekami.
Sagatavot šokolādi. Priekš tam 50g 85% šokolādes uzkausēt ūdens peldē un sajaukt ar 50 ml saldā krējuma. Pārliet visu pāri pastētei un atstāt uz 2 stundām, lai sastingst, bet vislabāk uz visu nakti.
Gatavot pastēti ļoti ērti nelielās formiņās ar noņemamām malām Ja tādu nav, tad var jebkurā citā traukā, bet jāizklāj ar plēvi, lai būtu vieglāk izņemt ārā.