Bērzlapju karbonādes
foto: Shutterstock
Bērzlapju karbonādes
Uzkodas
Vakar 10:00

Bērzlapju karbonādes

Gan jau vēl šur tur mežos atrodama kāda bērzlape. Receptē izmanto tikai plakanās bērzlapju cepurītes. Kātiņus var pietaupīt mērcei vai marinēšanai.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Bērzlapes notīri un rūpīgi noņem slideno ādiņu cepurītes virspusē, arī to, kas nevelkas nost no paša viduča, citādi tajā vietā nepielips panējums. Vislabāk, ja sēnes var notīrīt ar birstīti un nemazgāt. Apsāli un sapiparo no lapiņu puses.

2

Uzkarsē pannā bagātīgu eļļas daudzumu. Sakul olas. Apviļā sēņu cepurītes miltos un tad olā, liec uz pannas ar lapiņu pusi uz augšu un cep 2–3 minūtes. Tad sēnes ar lāpstiņu uzmanīgi apgriez un cep vēl tikpat ilgi.

3

Apgriez bērzlapes, lai lapiņu puse atkal ir uz augšu, un pārsmērē ar skābo krējumu, ļaujot tam notecēt pannā un izveidot biezu mērci. Karsē vēl minūti, tad pasniedz.