Kraukšķīgi fritēti garšaugi
foto: Shutterstock
Kraukšķīgi fritēti garšaugi
Uzkodas
2025. gada 27. oktobrī, 10:00

Kraukšķīgi fritēti garšaugi

Garšaugu fritēšanā noteicošais ir veids, kā tos izmantosi – kā uzkodu vai rotājumu. Zināšanai! * Ērtāk fritēt garšaugus ar lielākām lapām, bet bieži vien tieši augiem ar sīkām lapiņām ir intensīvāka garša. * Smalkus un mazus garšaugus fritē nevis pa atsevišķai lapiņai, bet pa mazam zariņam. * Salvija, rozmarīns un timiāns, arī daudzgadīgā pupumētra ir gan viegli fritējami, gan ļoti garšīgi.* Fritēšanai piemēroti ne tikai tradicionālie garšaugi, bet arī tā dēvētās nezāles, piemēram, pienenes, balandas, gārsas, un arī dažādi ziedi: kabaču, ķirbju, krešu.Svarīgi, lai lapiņas un ziedi pirms mērkšanas mīklā būtu pavisam sausi. Sāli mīklai pievieno mazu šķipsniņu, lai mīklas garša būtu neitrāla. Pēc izņemšanas no eļļas fritētajiem garšaugiem varēsi piešķirt vēlamo garšas niansi – ja gribēsi sāļu, tad pārkaisīsi ar sāli vai garšaugu sāli, ja saldu, tad ar pūdercukuru.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Sagatavo garšaugus – saliec rindiņā uz papīra dvieļa, lai varētu darboties ātri un bez aizķeršanās.

2

Bļodā iesijā miltus, pievieno olas dzeltenumu, minerālūdeni un saulespuķu eļļu un sakul, lai izveidojas gluda mīkla. Pieber sāli.

3

Dziļā pannā sakarsē fritēšanai paredzēto eļļu.

4

Garšaugus aši iemērc mīklā un liec karstajā eļļā. Apcep zeltaini dzeltenus no visām pusēm, izņem un liec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.

5

Pēc vēlēšanās pārkaisi ar sāli vai pūdercukuru.