
Neatvērtu paciņu kefīra uz 24 stundām ievieto saldētavā. Jo kefīrs treknāks, jo vairāk krēmsiera sanāks un mazāk sūkalu.
Pārliecinies, ka krfīrs tiešām viscaur sasalis. Izņem to no saldētavas, nolobi iepakojumu un sasalušo kefīru liec smalkā sietā virs bļodas, kurā kūstot notecēs sūkalas. Ja visa paka neietilpst sietā, saskaldi to mazākos gabalos. Atstāj uz diennakti istabas temperatūrā atkust. Ja ir ļoti silts, visu konstrukciju labāk ievieto ledusskapī, bet tad tas kusīs ilgāk.
Kad kefīrs atkusis, sietā paliks bieza, smērējama masa – krēmsiers, bet bļodā zem tā – sūkalas. Tās var izmantot maizes cepšanai vai citiem kulināriem mērķiem. Krēmsieru pēc patikšanas sasāli, pārliec traukā ar vāku un uzglabā ledusskapī.
Sakul 200 g krēmsiera, lai tas ir viendabīgs. Liec 2 ēdk. no tā atsevišķā traukā kopā ar pārējām sastāvdaļām un sablendē, līdz masa skaisti zaļa un vienmērīga.
Sajauc zaļo krēmsieru ar pārējo. Pagaršo un papildini, ja šķiet, ka vēl nepieciešams sāls vai pipari.