Fruit or vegetable pie in cup, selective focus
Fruit or vegetable pie in cup, selective focus
Uzkodas
2023. gada 28. septembrī, 15:22

Šampinjonu žuljens zem mīklas vāciņa

Šī ir tradicionāla un Francijā ļoti iecienīta žuljēna recepte.

Pagatavošana

45 min6 porcijas
1

Krāsni uzkarsēt līdz 200 grādiem. Kārtaino mīklu atlaidināt.

Sēnes un puravus attīrīt no smiltīm, sagriezt un apcept pannā izkausētā sviestā apm. 6 min. Pārlikt bļodiņā. Pievienot sāli un piparus.

2

Saldo krējumu saliet karstumizturīgās formiņās vienādās daļās. Pārlikt sēņu-puravu pildījumu un pārkaisīt ar sarīvētu sieru. No mīklas izgriezt apļus krūzes izmērā. Mīklu nevajag rullēt, savādāk mīkla neuzcelsies. Formas malas apsmērē ar sakultu olu, uzlikt mīklas vāciņu un maaaazliet piespiest mīklu, lai mīkla cieši pieguļ augšējai malai. Formiņas pārlikt uz cepešpannas un cept krāsnī 18-20 min.

3

Avots - laperla-foto. livejournal.com