Šampinjonu uzkoda ar paipalu olām
foto: No Kristīnes Reihmanes pers. arhīva
Šampinjonu uzkoda ar paipalu olām
Uzkodas
2025. gada 30. aprīlī, 10:00

Šampinjonu uzkoda ar paipalu olām

Iralviete, rotu māksliniece un @edammajas radītāja Kristīne Reihmane dalās ar savu recepti.

Pagatavošana

1

Šampinjoniem noņem kātiņus, iezied nedaudz krēmsiera, izveidojot vidū mazu iedobīti. Uzkaisi sāli, piparus vai citas garšvielas.

2

Uzmanīgi pārsit paipalu olu un ielej krēmsiera iedobītē, tad atkal uzkaisi garšvielas. Tā piepildi visus šampinjonus.

3

Šampinjonus liec cepamtraukā uz cepampapīra un cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 15–17 minūtes, līdz olas sarecējušas. Atdzesē. Pasniedzot var pārkaisīt ar sakapātiem zaļumiem.