Fokača
foto: Shutterstock
Fokača
Uzkodas
2025. gada 19. martā, 10:00

Fokača

Ilzes Trofimovas recepte: "Mūsmājās to visbiežāk apēd siltu, un nevis kā Itālijā pieņemts – ar lapu salātiem vai mērcējot olīveļļā, bet uzziežot svaigo sieru vai tāpat, pliku." Pēc šīs receptes iznāks viena maize.

Pagatavošana

120 min1 porcijas
1

Miltus samaisi ar sāli, cukuru, raugu, pievieno ūdeni un eļļu, sajauc, viegli pārkaisi ar rudzu miltiem un atstāj apmēram stundu pusotru, lai rūgst. Mīklai jābūt maigai, tāpēc to nevajag ilgi, daudz un spēcīgi mīcīt, drīzāk maisīt nekā spaidīt. Mīkstumu un maigumu dos olīveļļa.

2

Pirms liec mīklu uz cepamplāts, pamatīgi ieeļļo rokas – būs vieglāk to izņemt no bļodas, un arī pie rokām tā nelips. Liec mīklu uz plāts, izlīdzini, iebaksti ķiršu tomātiņus, uzliec rozmarīna zariņus. Atstāj vēl 15 minūtes, lai pirms cepšanas mīkla uzrūgst. Tad liec līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni pusstundu. Kad izņem no krāsns, ļauj, lai mazliet atpūšas.