foto: Shutterstock
Uzkodas
2024. gada 19. jūlijā, 12:00

Cūku pupu smēriņš

Recepte nāk no Itālijas, lai gan pietiek tikai to uzziest uz rupjmaizes, ne apgrauzdētas ciabatas un olīveļļu nomainīt pret rapšu eļļu, kā uzkoda pieskaņojas vidējā latvieša virtuves būtībai.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Cūku pupas novāri sālsūdenī. Atdzesē un izlobi no miziņām. Ar stampiņu saspaidi tā, lai tās sadalās, bet nav putrā.

2

Pupu masai pievieno sasmalcināto ķiploka daiviņu, sasmalcinātas piparmētru lapiņas, olīveļļu un visu samaisi.

3

Apgrauzdē maizes šķēles. Pupu masu uzzied uz maizes. Rotā ar siera šķēlēm. Rupjmaizes šķēles vari neapgrauzdēt.