foto: Shutterstock
Uzkodas
2023. gada 18. jūnijā, 14:00

Mārrutku un diļļu mērce ar saldo krējumu

Sevišķi labi garšo piedevās pie jaunajiem kartupeļiem ar kādu zivi. Ēdama gan silta, gan auksta.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Anšovu noskalo, nosusini un smalki sakapā. Citronam norīvē smalkas miziņas.

2

Anšovus un dilles samaisi ar mārrutkiem, sviestu un citrona miziņām. Pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura. Uz stundu ieliec ledusskapī.

3

Krējumu saputo, 2 ēdk. ieliec bļodiņā, bet pārējo mazā katliņā uzvāri – tas atkal kļūs šķidrs, taču būs mazliet citādāka konsistence.

4

Noņem no uguns un pakāpeniski iekul pa gabaliņam aukstā mārrutku sviesta. Beigās iecilā atlikušās 2 ēdk. putukrējuma.