foto: Shutterstock
Svaigas madaras rupji sakapā, kaltētas salauzi un iesien marles maisiņā.
Pienu ielej katlā un sasildi remdenu. Vienmērīgi iemaisi jogurtu.
Iekarini maisiņu ar madarām. Atstāj pa nakti siltā vietā (var arī ietīt biezā segā) un nekustini.
Nākamajā dienā piena maisījumu griez, lai pastiprinātu siera un sūkalu atdalīšanos: ņem garu asu nazi un sagriez vertikāli aptuveni 2 cm platās joslās. Pagaidi 15 minūtes un tad griez horizontāli arī aptuveni 2 cm platās joslās. Atkal nogaidi 15 minūtes.
Pēc tam šīs joslas atkal vertikāli pārgriez uz pusēm, lai sanāk 1 cm platas. Pagaidi 15 minūtes un tieši tāpat griez horizontāli.
Beigās ar putu smeļamo karoti izcel siera gabaliņus un liec sietā vai caurdurī, kas izklāts ar dvieli.
Aizloki un uzliec slogu. Pašu sietu vai caurduri ieliec dziļā šķīvī vai citā piemērotā traukā tā, lai būtu, kur nopilēt sūkalām.