foto: Shutterstock
Uzkodas
2021. gada 6. martā, 14:00

Turku zirņu uzkoda

Vieglāk par vieglu! Ja nepārspīlē ar sāls un pikantu garšvielu pievienošanu, veselīgs našķis, ko grauzt saldumu vietā, skatoties TV. Iesakām eksperimentēt ar garšvielām, labi iederēsies kumīns, dažādu zaļumu maisījumi, citronpipari...

Pagatavošana

25 min
1

Izmērcētus, izvārītus un atdzesētus turku zirņus nokāš, nosusina. Sagatavo savai garšai tīkamu garšvielu maisījumu, piemēram, paprikas pulveri sajauc ar čili pipariem un sāli.

2

Zirņus nedaudz apviļā eļļā un garšvielu maisījumā. Liek karstā cepeškrāsnī (180–200 grādi) uz cepamā papīra un cep apmēram 20 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē un kraukšķina.