Marinēts Jāņu siers
foto: Shutterctock
Marinēts Jāņu siers
Uzkodas
Vakar 10:00

Marinēts Jāņu siers

Ir tāds ticējums - ja saimniece Jāņu dienai nesien sieru, tad viņas govis piemeklē kāda slimība. Lai no tā pasargātos, piedāvājam Jāņu siera pagatavošanas recepti, šoreiz tas būs marinēts.

Pagatavošana

1

Sieru sagriez gabaliņos (trīsstūros, stienīšos, kubiņos, kā vairāk patīk), pārliec traukā, pievieno rozmarīna zariņus, smaržīgos piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Pievieno pēc garšas svaigi maltus piparus, cukuru un sāli, ja siers nav pārāk sāļš.

2

Olīveļļu sajauc ar etiķi un pārlej traukā pie siera. Trauku aizvāko un novieto uz 12 stundām aukstā vietā. Ik pa brīdim saturu apmaisi.

3

Pasniedz kā uzkodu vai salātos. Šādi var iemarinēt jebkuru sieru bez izteiktas garšas un izmantot salātos kā mērci arī marinādi.