Apelsīnus sagriezt apmēram 5 mm biezās ripiņās. Ja būs resnāki - būs pārāk rūgts, ja plānāki - vidiņš izjuks.
Apelsīnu ripiņās pārliet ar vārošu ūdeni un paturēt pāris minūtes - tas noņems rūgtumu.
Uzkarsēt ūdeni ar cukuru, pārlikt tajā apelsīnu ripiņas un vārīt uz lēnas uguns apmēram stundu - pusotras līdz apelsīni kļūst caurspīdīgi. Apelsīnus izņemt un salikt uz restēm, lai notek liekais šķidrums.
Pārlikt uz cepešpannas un pažāvēt krāsnī 100 grādu temperatūrā 15-20 min. un atdzesēt. Bet var arī vienkārši salikt uz cepamā papīra un atstāt uz palodzes līdz nākamajam rītam. Apelsīni apžūs, bet paliks mīksti un sulīgi. Jau šajā etapā saņemam vērtīgu mantu - karamelizētus apelsīnus. Tos var izmantot kā sukādes.
Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausēt gabaliņos salauztu šokolādi un iemērkt apelsīnu daiviņu līdz pusei. Salikt uz restēm vai silikona paklājiņa apžūt. Kamēr šokolāde vēl mīksta var pārkaisīt ar riekstiem.