Saldumi
2022. gada 10. decembrī, 22:21

Karamelizēti apelsīni šokolādē

Ceļojam uz Spāniju! Šis ir spāņu tradicionāls Ziemassvētku gardums - Naranjas confitadas bañadas en chocolate

Pagatavošana

60 min
1

Apelsīnus sagriezt apmēram 5 mm biezās ripiņās. Ja būs resnāki - būs pārāk rūgts, ja plānāki - vidiņš izjuks.
Apelsīnu ripiņās pārliet ar vārošu ūdeni un paturēt pāris minūtes - tas noņems rūgtumu. Uzkarsēt ūdeni ar cukuru, pārlikt tajā apelsīnu ripiņas un vārīt uz lēnas uguns apmēram stundu - pusotras līdz apelsīni kļūst caurspīdīgi. Apelsīnus izņemt un salikt uz restēm, lai notek liekais šķidrums.

2

Pārlikt uz cepešpannas un pažāvēt krāsnī 100 grādu temperatūrā 15-20 min. un atdzesēt. Bet var arī vienkārši salikt uz cepamā papīra un atstāt uz palodzes līdz nākamajam rītam. Apelsīni apžūs, bet paliks mīksti un sulīgi. Jau šajā etapā saņemam vērtīgu mantu - karamelizētus apelsīnus. Tos var izmantot kā sukādes.

3

Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausēt gabaliņos salauztu šokolādi un iemērkt apelsīnu daiviņu līdz pusei. Salikt uz restēm vai silikona paklājiņa apžūt. Kamēr šokolāde vēl mīksta var pārkaisīt ar riekstiem.