foto: Shutterstock
Saldumi
2023. gada 10. februārī, 12:00

Žāvētu augļu un šokolādes batoniņi

Sēklas un žāvēti augļi kombinācijā ar medu un šokolādi labi noder paguruma brīžos un zināmā mērā – arī izsalkuma remdēšanai. Pašu gatavotajos batoniņos nav ķīmisku konservantu un mākslīgu saldinātāju. Vari tos uzglabāt vismaz divas nedēļas, pat ilgāk.

Pagatavošana

40 min
1

Katliņā izkausē sviestu, pievieno medu un sasildi.

2

Iemaisi žāvētos augļus, pārslas, riekstus, saulespuķu sēklas, miltus un citrona sulu.

3

Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Seklā sacepumu veidnē (32 x 12 cm) ieklāj cepampapīru, iepildi maisījumu un izlīdzini tā, lai nebūtu plānāks par 1,5 centimetriem.

4

Liec krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem un atdzesē gandrīz remdenu. Sagriez 2 cm platos stienīšos.

5

Šokolādi salauz gabaliņos, liec karsta ūdens peldē un izkausē. Ar kausēto šokolādi izrotā stienīšus.