foto: Shutterstock
Saldumi
2024. gada 4. aprīlī, 10:00

Indijas riekstu un dateļu krēms

Riekstaini, lipīgi un grēcīgi saldi- tā garšo šis krēms. To var ziest uz grauzdiņiem vai mīkstas baltmaizes, bet var arī apziest cepumus vai kūkas.

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 160 grādiem. Riekstus liek karstumizturīgā traukā un grauzdē 8-10 minūtes līdz tie kļūst zeltaini.

2

Kamēr rieksti vēl silti, pievieno tiem dateles un visu blendē 2-3 minūtes. Pakāpeniski pievieno sīrupu un turpini smalcināt līdz masa kļūst krēmīga.

3

Ļauj masai atdzist. Pēc tam zied to uz maizes vai grauzdiņiem. Vari to pievienot arī smūtijiem.