Fresh vegetable salad with beet, potato and cucumber with herring, selective focus
Fresh vegetable salad with beet, potato and cucumber with herring, selective focus
Salāti
2012. gada 12. novembrī, 19:32

Vinegrets ar siļķi

Vinegrets ir Padomju Savienības kulinārais mantojums. Taču arī mūsdienās šos salātus gatavo vai katrā mājā un šī klasiskā ēdmaņa ir iekļauta daudzu kafejnīcu un krogu ēdienkartēs. Vinegreta galvenās sastāvdaļas ir bietes un skābēti kāposti. Taču ar ko vēl bagātināt šos salātus - paliek katras saimnieces ziņā.

Pagatavošana

40 min2 porcijas
1

Burkānus un kartupeļus nomazgāt un novārīt līdz tie ir mīksti. Adzesēt un nomizot.

2

Kartupeļus, burkānus un gurķus sagriezt lielos kubiņos. Pievienot smalki sakapātu sīpolu, skābētus kāpostus, bietes un sagrieztu siļķi. Visu kārtīgi samaisīt. Pievienot zirnīšus, olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas.

3

Pasniedz dekorejot ar svaigiem zaļumiem.