Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva
Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva
Salāti
2024. gada 23. augustā, 12:00

Salāti ar vistas akniņām - gardi un vērtīgi veselībai

“Cāļa aknas ir ļoti vērtīgs produkts. Tās satur ne tikai B grupas vitamīnus, bet arī dažādas minerālvielas, piemēram, folskābi, dzelzi, cinku, magniju un selēnu. Taču, lai cik vērtīgas tās būtu, bieži vien ir grūti atrast idejas, kā tās gardi pagatavot. Šie salāti ir svaigi, viegli, taču tajā pašā laikā sātīgi un vērtīgi veselībai,” skaidro receptes autore, ēdienu blogere Elizabete Valujeva (Instagram.com/elizabete_valujeva), piebilstot, ka svarīgākais šajos salātos ir mērce, kas lieliski saderēs arī kopā ar citiem salātiem. Recepte publicēta sadarbībā ar žurnālu "OK!".

Pagatavošana

2 porcijas
1

Sakapā un pannā viegli apcep sīpolu.

2

Pievieno aknas, sāli, piparus un cep, kamēr aknas gatavas.

3

Sagriez šampinjonus un liec tos pannā kopā ar pārējām sastāvdaļām.

4

Kamēr viss cepas, paralēli pagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.

5

Sagriez tomātus, bietes. Sagrieztās sastāvdaļas liec vienā bļodā ar rukolu un Provansas salātu maisījumu.

6

Kad akniņas un šampinjoni ir gatavi, tos izkārto pa virsu salātiem. Visu pārlej ar mērci.