foto: Shutterstock
Bietes nomazgā, nogriez astītes. Liec katlā un vāri, līdz tās ir pa pusei gatavas.
Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Pusgatavās bietes atdzesē, notīri un sarīvē uz rupjas rīves. Āboliem izgriez sēklotni un arī sarīvē uz rupjas rīves kopā ar visu mizu.
Sarīvētos produktus liec katlā, pievieno ūdeni, eļļu, sāli un samaisi. Uz straujas uguns uzvāri, tad samazini uguni un turpini lēmām sautēt 15–20 minūtes, līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas. Lai katla saturs nepiedegtu, ik pa laikam salātus apmaisi. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un maltos piparus.
Karstos salātus cieši pildi sausās, sterilizētās burkās. Aizvāko, pārsedz un ļauj šādi atdzist.