foto: Shutterstock
Salāti
2024. gada 16. oktobrī, 12:00

Skābēti kāposti ar āboliem un burkāniem

Lai gan šajā receptē daudzuma ziņā galvenā loma ir kāpostiem, laika gaitā tie savu garšu un aromātu atdod āboliem un kļūst vairāk piemēroti izmantošanai zupām un sautējumiem. Toties āboli top ļoti garšīgi! Piemēroti ir mazi vai nelieli ābolīši bez bojājumiem. Vēl labāk, ja āboliem ir sarkana vai rozā miziņa – skābējums izskatīsies dekoratīvāks.

Pagatavošana

1

Kāpostus saēvelē strēmelītēs, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Ābolus atstāj veselus.

2

Lielā bļodā vai katlā ieber kāpostus, burkānus, sāli un cukuru un ar rokām kārtīgi samīci.

3

Skābēšanai paredzētajā traukā liec ābolus, pievieno kāpostu un burkānu maisījumu tā, lai tas aizpilda tukšumus starp āboliem. Pašā virsū uzliec vēl vienu kāpostu kārtu, ne plānāku par 3 cm, un pieblietē.

4

Pagatavo sālījumu un pārlej ar to kāpostus. Tad pārklāj ar kāpostu lapām un uzliec slogu. Nedēļu noturi istabas temperatūrā, pēc tam novieto pagrabā vai citā vēsā vietā.