foto: unsplash.com
Salāti
2024. gada 4. novembrī, 12:00

Marinētas zivs salāti

Kaut arī paši salāti ir ātri pagatavojami, vajadzīgs laiks, lai zivs iemarinētos.

Pagatavošana

20 min5 porcijas
1

Zivs fileju sagriez nelielos gabaliņos, liec bļodā, pārkaisi ar sāli un drusciņu cukura un aplej ar etiķi. Saudzīgi samaisi, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliec ledusskapī uz 10–12 stundām.

2

Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus. Sīpolus pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs, burkānus un gurķus sagriez salmiņos.

3

Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus, burkānus un caur spiedi izspiestus ķiplokus.

4

Apceptos dārzeņus pievieno zivij, uzmanīgi samaisi un atstāj, lai atdziest.

5

Iemaisi gurķus un sojas mērci. Vēlreiz uz pāris stundām ievieto ledusskapī.

6

Pārkaisi ar pipariem un sakapātajiem zaļumiem, izrotā ar citrona daiviņām.