foto: No 100 Labi padomi arhīva
Salāti
2021. gada 6. jūlijā, 14:00

Neikdienišķie gurķu un tomātu salāti

Gurķis labi sader ne tikai ar skābo krējumu, bet arī ar citiem skābpiena produktiem – kefīru, biezpienu, jogurtu, un dažādām, arī eksotiskām, garšzālēm, ne tikai dillēm. Turklāt pikantus gurķu salātus var pasniegt ne tikai kopā ar ceptu zivi, gaļu un dārzeņiem, bet kā solistu - servēts caurspīdīgās glāzēs, tas ir lielisks starteris.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Liec jogurtu bļodā, sakul viendabīgu. Pievieno citrona sulu, šķipsnu sāls, sīki sasmalcinātu koriandru un Tabasco mērci.

2

Sagatavo četrus stikla traukus vai platas glāzes. Labi nomazgātus gurķus sagriez nelielos, kubiņos, pārkaisi ar kariju un apmaisi. Līdzīgos kubiņos sagriez arī tomātus. Vienmērīgi sadali glāzēs gurķus, tiem virsū liec jogurtu un kārtojumu pabeidz ar tomātiem. Vari rotāt ar koriandra zariņu.