Burkānus nekāda gadījumā nedrīkst rīvēt uz parastās rīves. Ja nav speciāla rīve, tad ir jāgriež plānas strēmelītes ar nazi.
Kad burkāni ir sagriezti pēc visiem noteikumiem, tiem pievieno cukuru, sāli un etiķi. Tieši šīs sastāvdaļas dod salātiem pamatgaršu un pateicoties tām salāti ilgāk glabājās ledusskapī. Kārtīgi ar rokām burkānus saberzt ar pārējam sastāvdaļām. Salātus atstāt ievilkties uz 10-15 min - burkāni sāks izdalīt sulu. Tagad ir garšvielu kārta - čili pipari. Pievienot tos vajag ļoti prātīgi. Var pievienot koriandru, bet labak uz sausas pannas apgrauzdēt sezama sēkliņas līdz viegli-brūnai krāsai. Visu vēlreiz kārtīgi sajaukt. Pievieno uzkarsētu pannā eļļu. Un pašu pēdējo pievieno smalki sakapātus ķiplokus. Ķiplokus pievieno pašus pēdējos - ja tos pievieno pirms eļļas, tad ķiploki paliks zaļi.
Gatavos salātus uz nakti atstāj ievilkties ledusskapī.