Salāti
2016. gada 20. jūlijā, 06:00

Ziedkāpostu salāti lauku stilā

Ziedkāposti (puķkāposti) uzturvērtības ziņā ir vērtīgāki par galviņkāpostiem, jo satur vairāk vitamīnu. Tāpēc, ieteiksim Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kuras sastāvā izmantots ;sis veselīgais dārzenis.

Pagatavošana

35 min
1

Ziedkāpostu sadala ziedos un novārā sālsūdenī, atdzesē. Sadala vai sagriež mazākos gabalos. Olas notīra un sagriež smalkāk. Selerijas kātus sagriež mazos kubiņos.

2

Mērcei krējumu sajauc ar sinepēm un etiķi, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

3

Dārzeņus sajauc ar mērci. Līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī. Pasniedz pie gaļas ēdieniem vai ar maizi.