OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Salāti
2014. gada 16. decembrī, 18:41

Pikantie mēles salāti

Bietes satur nedaudz olbaltumvielu un tauku, organiskās skābes – citronskābi, ābolskābi, skābeņskābi, minerālvielas – kāliju, nātriju, kalciju, magniju, fosforu, mangānu, jodu, dzelzi, šķiedrvielas, pektīnvielas un citas bioloģiski aktīvas vielas. Turklāt bietei ir lieliskas garšas ipašības. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinaties.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves. Mēli un gurķus sagriezt strēmelītēs. Trauka apakšā kārto salātlapas, pa virsu liek sagrieztu mēli, gurķus un bietes. Pārlej ar mērci un pasniedz.

2

Mērcei majonēzi sablendēt ar anšoviem un citrona sulu. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.