foto: Shutterstock
Salāti
2024. gada 16. augustā, 10:00

Jauno kartupeļu salāti

Inku kalendārā tika minēts viens no diviem dienas laika noteikšanas veidiem: kartupeļu vārīšanas ilgums noteica laika mērvienību. Aptuveni 1 stunda atbilda kartupeļu vārīšanas ilgumam. Šodien kartupeļus nav jāvāra tik ilgi, bet tāpēc tie nav kļuvuši mazāk garšīgi.

Pagatavošana

1

Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgā, pārliec uz cepešpannas. Ķiploku daiviņas notīri, saspied ar plato naža daļu un pievieno kartupeļiem. Apslaki ar eļļu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz kartupeļi gatavi.

2

Zirnīšus noblanšē. Pākšu pupiņas sagiez mazākos gabalos un arī noblanšē. Redīsus sagriez šķēlītēs.
Krējumu sablendē ar ķiploka daiviņām, pievieno pēc garšas svaigi maltus piparus un sāli.

3

Lielā bļodā sajauc kopā kartupeļus, pupiņas, zirnīšus, redīsus, sasmalcinātus zaļos lokus un pārlej visu ar mērci. Viegli apmaisi un uzreiz pasniedz.