Kasserole ar miežu putraimiem.
Kasserole ar miežu putraimiem.
Pupas & graudi
2024. gada 3. februārī, 19:56

Kasserole ar miežu putraimiem

Šī ir tradicionala franču recepte. Tulkojot no franču valodas vārds "casserole" - panna, katls un pat sacepums! Tomēr šajā gadījumā, laikam, pievēršam uzmanību tulkojuma variantam, kas apzīmē ēdienu.

Pagatavošana

75 min4 porcijas
1

Pannā uzkarsēt eļļu un uz vidējas uguns apcept sagrieztus šampinjonus apm. 4 minūtes. Sēnes pārlikt bļodā. Tajā pašā pannā apcept sagrieztus sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot miežu putraimus un cept, līdz putraimi kļūst brūni.

2

Miežu putrimus, sīpolus un sēnes pārlikt karstumizturīgā formā, pārliet ar 350 ml karsta buljona, apsegt ar vāku un ievietot iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādi) uz apmēram 30 min. Pieliet atlikušo buljonu, apsegt ar vāku un ievietot atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 30 minūtēm. Cepšanas laikā pēc nepieciešamības pieliet vēl buljonu, ja viss šķīdrums ir iesūcies putraimos. Pēc garšas pievienot sāli.

3

Pasniedz galdā karstu, pārkaisot ar pētersīļiem.