Miežu putraimu salāti.
Miežu putraimu salāti.
Pupas & graudi
2024. gada 8. maijā, 12:08

Miežu putraimu siltie salāti ar šampinjoniem

Bieži vien straujais dzīves ritms mums neļauj pievērst pietiekami daudz uzmanības uzturā lietojamo produktu uzturvērtībai. Un dažus produktus, kuri mūsu organismam būtu īpaši noderīgi, nelietojam tik bieži, cik tas būtu nepieciešams. Piedāvājam vēl vienu veselīga un garšīga ēdiena recepti. Esiet veseli!

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Šampinjonus notīrīt no smiltīm, nogriezt kājiņas un sagriezt cepurītes smalkāk. Bekonu sagriezt kubiņos. Pannā uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept tajā bekonu. Gatavu bekonu pārlikt uz šķīvīša. Šajos pašos taukos apcept šampinjonus. Ar asu nazi noriezt citronam mizu kopā ar balto daļu un izgriezt citrona daiviņas un sagriezt palielos gabalos.

2

Miežu putraimus novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Sajaukt miežus ar bekonu, šampinjoniem, citronu un smalki sakapātiem zaļumiem.

3

Eļļu uzputot ar citrona sulu līdz veidojas viendabīga masa, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Gatavu mērci pārliet pāri salātiem un pasniegt.