Pupas & graudi
2016. gada 10. novembrī, 05:55

Griķoto ar vistu un kaltētām baravikām

Itāļu virtuves cienītāji nenoliedzami zin un iespējams, ir paši gatavojuši risoto (risotto), bet ja esat griķu cienītājs?! Tad gatavojiet griķus! Piekrītam, nosaukums skan diezgan neierasti, bet ēdiens garšo patiešām labi. Izmēģiniet šo recepti arī jūs. Lai labi garšo!

Pagatavošana

40 min3 porcijas
1

Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Burkānu nomizo un sagriež strēmelītēs. Gaļu sagriež mazākos gabalos.

2

Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā griķus un sīpolus. Pievieno burkānus un cep vēl 5 min. Pievieno vistas gaļu un apcep. Tad pielej ūdeni (apm. 1gl), pievieno saspiestas kadiķogas, kaltētas sēnes un sautē ik pa brīdim apmaisot. Kad ūdens iztvaikojis, pievieno vēl apm. 1/2gl ūdens un iztvaicē arī to. Pēc nepieciešamības atkārto vēlreiz, līdz griķi ir mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un smalki sagrieztu čili piparu. Pašās beigās iemaisa sieru.

3

Pasniedz uzreiz.