Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, apm. 2 min. Tad pievieno rīsus (rīsus nevajag skalot) un pacep vēl kādas 3 min. Tad pamazām (nelielām porcijām) lej klāt buljonu - tikko iztvaiko, tā vēl pielej. Pašās beigās pievieno etiķi un rīvētu Parmezānu. Gala rezultāta sanāk pašķidra rīsu pitra - to atstāj atdziest (pilnībā).
Bļodā ieber rīvmaizi. Atdzisušiem rīsiem pievieno olu dzeltenumu un kārtīgi apmaisa. Paņem rokā rīsu bumbiņu, iespiež iekšā mocarellas bumbiņu, aiztaisa caurumu un izviļā lielo bumbu rīvmaizē. Cep cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm
Pasniedz ar asu mērci (es izvēlējos paštaisītu tomātu mērci)