Pupas & graudi
2016. gada 3. oktobrī, 06:00

Arančīnī ar sieru

Arančīnī, jeb Arančino (itāliešu val.: arancine / arancini di riso alla siciliana). Tā ir Sicīliešu klasika! Tradicionāls sicīliešu street food ēdiens, kura pagatavošana neprasa īpašu meistarību. Ja esiet itāļu virtuves piekritējs, noteikti izmēģiniet šo recepti!

Pagatavošana

40 min12 porcijas
1

Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, apm. 2 min. Tad pievieno rīsus (rīsus nevajag skalot) un pacep vēl kādas 3 min. Tad pamazām (nelielām porcijām) lej klāt buljonu - tikko iztvaiko, tā vēl pielej. Pašās beigās pievieno etiķi un rīvētu Parmezānu. Gala rezultāta sanāk pašķidra rīsu pitra - to atstāj atdziest (pilnībā).

2

Bļodā ieber rīvmaizi. Atdzisušiem rīsiem pievieno olu dzeltenumu un kārtīgi apmaisa. Paņem rokā rīsu bumbiņu, iespiež iekšā mocarellas bumbiņu, aiztaisa caurumu un izviļā lielo bumbu rīvmaizē. Cep cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm

3

Pasniedz ar asu mērci (es izvēlējos paštaisītu tomātu mērci)