Raugu sajaukt ar cukuru un pārliet ar 180 ml silta ūdens. Atstāt uz 10 minūtēm, lai ierūgst. Pievienot izsijātus miltus, 1 tējk. sāls un iejaukt mīklu. Mīklu apsegt ar dvieli un nolikt siltā vietā uz 2 stundām lai ierūgst.
Cepamo formu iesmērēt ar eļļu. Pārlikt mīklu un ar pirkstiem izlīdzināt. Apsegt ar dvieli un nolikt vēl uz 1 stundu. Ar pirkstiem uztaisīt caurumus un pārliet mīklu ar 100ml ūdens tā, lai tiek gan caurumos, gan uz cepešpannas.
Cept iepriekš uzkarsētā līdz 240 grādiem krāsnī 10 minūtes. Ar otiņas palīdzību virsmu apsmērēt ar eļļu un cept vēl 2 min. Atkārtot vēl reizes 2, kamēr fokača kļūst skaisti brūna. Šai fokačai jābūt diezgan gaišai, ar mīkstu apakšu.