OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pīrāgi un pīrādziņi
2024. gada 2. februārī, 21:12

Dženovas fokača

Īsta fokača no (Focaccia genovese) - pēc šīs receptes cep fokaču jau vairākus gadu simtus Dženovas maiznieki. Pēc šīs receptes fokača sanāk mīksta, ar mīkstu, bet kraukšķīgu garoziņu.

Pagatavošana

30 min
1

Raugu sajaukt ar cukuru un pārliet ar 180 ml silta ūdens. Atstāt uz 10 minūtēm, lai ierūgst. Pievienot izsijātus miltus, 1 tējk. sāls un iejaukt mīklu. Mīklu apsegt ar dvieli un nolikt siltā vietā uz 2 stundām lai ierūgst.

2

Cepamo formu iesmērēt ar eļļu. Pārlikt mīklu un ar pirkstiem izlīdzināt. Apsegt ar dvieli un nolikt vēl uz 1 stundu. Ar pirkstiem uztaisīt caurumus un pārliet mīklu ar 100ml ūdens tā, lai tiek gan caurumos, gan uz cepešpannas.

3

Cept iepriekš uzkarsētā līdz 240 grādiem krāsnī 10 minūtes. Ar otiņas palīdzību virsmu apsmērēt ar eļļu un cept vēl 2 min. Atkārtot vēl reizes 2, kamēr fokača kļūst skaisti brūna. Šai fokačai jābūt diezgan gaišai, ar mīkstu apakšu.