Ķirbja, fetas un meža sēņu pīrāgs
foto: Shutterstock
Ķirbja, fetas un meža sēņu pīrāgs
Pīrāgi un pīrādziņi
Šodien 12:00

Ķirbja, fetas un meža sēņu pīrāgs

Zīmols Pērle rada piedāvā... Pirmkārt, vari ņemt tās saldētās mīklas plāksnes, kuras tev vairāk tīk, bet šķiet, ka šajā receptē labāk iederas bezrauga mīkla. Otrkārt, pildījumam vari izraudzīties arī nemarinētu fetas sieru, tikai tad izdomā, kādas vēl garšvielas pievienosi. Arī meža sēnes vari aizstāt ar ko citu, piemēram, grilētu marinētu papriku, ko rupji sakapā. Pēc šīs receptes iznāks divi pīrāgi.

Pagatavošana

75 min2 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Izoderē plāti ar cepešpapīru vai silikona loksni. Lielā bļodā liec ķirbi, pasāli, sapiparo, pāršļaksti ar eļļu un sajauc. Izber sagatavotajā plātē, izlīdzini un liec cepeškrāsnī. Ķiploka galviņu pārgriez horizontāli uz pusēm, griezuma vietu pasāli, sapiparo, pāršļaksti ar olīveļļu un ietin metāla folijā. Liec cepeškrāsnī līdzās ķirbim. Cep 30 minūtes, līdz ķirbis kļuvis zeltaini brūns, bet ķiploks mīksts. Atstāj, lai lēni atdziest.

2

Nokaisi darba virsmu ar miltiem. Izrullē mīklu aptuveni 30 cm diametra apļos. Ērtāk būs, ja iepriekš sagatavosi divas plātes, izoderētas ar cepampapīru un viegli ieeļļotas. Liec mīklas apli uz plāts un noliec malā, lai siltā vietā 15 minūtes pastāv.

3

Izspied bļodiņā mīkstās ķiploka daiviņas un ar dakšiņu saspaidi, izsmērē masu pa mīklas apļiem, atstājot 2 cm malas. Pusē mīklas apļa liec ķirbi, fetu, sēnes, pārkaisi ar raudeni. Nosmērē mīklas apļa malas ar sakultu olu un to pusi, kurā nav pildījuma, pārloki pāri otrai. Rūpīgi un glītā rakstā aizspied malas, pīrāgu pārsmērē ar pāri palikušo sakulto olu, pārkaisi ar sezama sēklām un liec krāsnī. Cep 12–15 minūtes, līdz mīkla kļuvusi trausla.