foto: Shutterstock
Pīrāgi un pīrādziņi
2023. gada 7. februārī, 10:00

Buljona pīrādziņi

Šos pīrādziņus daudzi atceras vēl no padomju laikiem. Toreiz bija pieņemts mielastu lielās viesībās sākt ar buljonu un pīrādziņu. Un te bija "divi vienā" - vārot gaļu pīrādziņiem, sanāca gards buljons, ko arī pasniedza kopā ar pīrādziņiem. Tā arī radās nosaukums - buljona pīrādziņi.

Pagatavošana

1

Katlā liek vistu un pārlejot ar ūdeni uzvāra. Noņemt putas, pievienot garšvielas un zupas zaļumus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, burkānus un vāra apmēram stundu, kamēr vista gatava. Vistu izņemt, atdzesē un atdala no kauliem. Buljonu nokāš - to pēc tam var izmantot zupās vai arī pasniegt pie pīrādziņiem.

2

Vistas gaļu, sīpolu, ķiplokus samalt kopā. Var pievienot arī burkānu no buljona. Maltai gaļai pievienot sāli un piparus pēc garšas.

3

Mīklu atkausē un ļauj tai mazliet uzbriest. To izrullē, sadala kvadrātos. Uz katra kvadrāta uzliek malto gaļu, pārloka uz pusēm, izveidojot trīsstūrīti un malas saspiež.

4

Trīsstūrīšus pārziež ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min 180 grādos.