foto: Shutterstock
Pīrāgi un pīrādziņi
2022. gada 25. janvārī, 14:00

Pīrāgs ar bietēm un kazas sieru

Svaigie un pusmīkstie kazas sieri piemēroti gatavošanai uz grila, kausēšanai, tie der arī salātiem. Gatavojot šo recepti jārēķinās ar laiku mīklas uzrūgšanai.

Pagatavošana

45 min8 porcijas
1

Atlaidini mīklu. Pusi izklāj uz darba virsmas un sakārto uz tās salvijas lapiņas, apsedz ar otru mīklas daļu un izrullē. Mīklu uzreiz izklāj uz cepamās paplātes. Mīklu var atstāt kā vienu veselu loksni, bet var sagriezt kvadrātos. Apsedz ar tīru dvielīti un atstāj uz 1 stundu malā, lai uzrūgst.

2

Mīklu apslaci ar Balzamiko etiķi. Bietes sagriezt plānās šķēlītēs un sakārto uz mīklas virsmas. Pa virsu sadrupini kazas sieru.

3

Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 20-25 min. Pīrāgu pasniedz ar Balzamiko etiķi.