Ūdeni mazliet uzsilda - apm. 37 grādi.
Raugu sasmalcina un iemaisa nelielā ūdens
daudzumā. Pievieno pārējo ūdeni, sāli un eļļu. Iestrādā lielāko daļu miltus. Mīklu liek uz darba virsmas
un iemaisa atlikumu.
Mīklu sadala vienādās daļās. Izveido lielas
bumbas, uzklāj dvieli, kas apkaisīts ar miltiem
un raudzē aptuveni 30 min.
Pa to laiku sagatavo tomātu mērci un pildījumu. Nomizo un smalki sasmalcina sīpolu un ķiploku. Sautē eļļā, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno konservētus tomātus, pielej nedaudz ūdens. Iemaisa tomātu pastu un garšvielas. Lai garša būtu izteiksmīgāka var pievienot 1/2 tējk. cukura. Mērci vāra uz nelielas uguns 25-30 min, tad atdzesē.
Izveltnē apaļas picas pamatnes aptuveni 24 cm
diametrā un liek uz ietaukotas plāts.
Picas pamatni apziež ar tomātu mērci un pārkaisa ar sieru. Malas neapkaisa, tad tās pēc cepšanas būs kraukšķīgas. Desas šķēlītes kārto uz picas
pamatnes. Pārkaisa ar sieru un apslaka ar olīveļļu.
Picu cep 10-15 min. 220 grādos, lai picas mikla būtu kraukšķīga.
Pasniedz nekavējoties!