OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Picas
2013. gada 24. martā, 20:12

Pica meksikāņu gaumē

Saules, kaktusu, čili un tekilas zeme - Meksika. „Pipiano”, „Fajitas”,„Nachos Supremos”, „Guacamole” „Burrito”, „Chili con carne” - tie ir tikai daži Meksikas virtuvi raksturojošu ēdienu nosaukumi. Šobrīd pasaulē visstraujāk pieaug tieši meksikāņu ēdienu popularitāte. Meksikāņu ēdienus varētu raksturot kā pikantus (dažreiz asus) ar bagātīgu garšaugu daudzumu. Ja neesiet vēl šīs virtuves piekritēji, noteikti pagatavojiet šo picu!

Pagatavošana

1

Pagatavo tomātu mērci. Tomātus sablendē ar ķiplokiem, pievieno pēc garšas sāli.
Pannu uzkarsē un apcep malto gaļu ar sāli un pipariem, līdz tā ir gatava. Pievienot gaļai pupiņas, pusi tomātu mērces, apmaisa, karsē 5 min.
Papriku sagriež kubiņos.

2

Tortillu apsmērē ar atlikušo mērci. Pa virsu kārto ar rokām sadalītu sieru. Tad liek malto gaļu ar pupiņām, pārkaisa ar papriku un cep 10-12 min., līdz siers ir izkusis.

3

Picu sagriež, dekorē ar Halapenjo pipariem un pasniedz.