Cukīni lazanja
foto: Shutterstock
Cukīni lazanja
Pastas
2025. gada 29. septembrī, 12:00

Cukīni lazanja

Pagatavošana

90 min7 porcijas
1

Cukīni sagriez gareniski plānās šķēlēs. Iezied tās ar eļļu un katru ātri apcep uz pannas no abām pusēm. Var cept arī cepeškrāsnī – tad rūpīgi jāuzmana, lai cukīni nesakalst. Gatavo cukīni noliec malā.

2

Sīpolu un ķiploku sīki sagriez un apcep uz pannas olīveļļā. Pievieno gabalos sagrieztus tomātus un sutini, līdz tomāti izšķīduši. Liec klāt tomātu pastu, baziliku, oregano, cukuru, sāli, piparus. Vāri, kamēr no mērces iztvaikojis liekais mitrums un tā sabiezējusi.

3

Bļodā samaisi rikotu ar sarīvētu parmezāna tipa sieru, olām un pētersīļiem.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Liec cepamtraukā pāris karotes tomātu mērces un izlīdzini, klāj pāri trešo daļu cukīni šķēļu. Uz tām uzsmērē trešdaļu sieru maisījuma, tad trešdaļu tomātu mērces un pāri atkal kārto cukīni šķēles. Cep krāsnī 40 minūtes, līdz siers pilnībā izkusis un lazanja malās burbuļo.

5

Pirms griešanas gabalos ļauj lazanjai nedaudz atdzist.