Krēmīgā farfalle ar lasi
foto: Shutterstock
Krēmīgā farfalle ar lasi
Pastas
2025. gada 8. janvārī, 12:00

Krēmīgā farfalle ar lasi

0

Itāļiem ir simtiem dažādu izmēru un formu nūdeļu, gliemežvāciņu, caurulīšu, arī makaronu, kā mēs esam pieraduši saukt to, ko citur dēvē par pastu. Viena no senākajām un populārākajām pastas formām ir farfalle, latviski – taureņi. Stāsta, ka tā radusies 16. gadsimtā Ziemeļitālijā – vienai saimniecei pietrūcis pildījuma kādam pastas ēdienam, un, lai nelaistu postā pāri palikušo mīklu, viņa to plāni izrullējusi, sagriezusi paplatās strēmelēs un izveidojusi mazus taurenīšus. Piecas sastāvdaļas, un visa ģimene laimīga!

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Vāri pastu, kā norādīts uz iepakojuma. Kad tā ir gatava, notecini; nedaudz ūdens atliec malā. Liec pastu atpakaļ katlā vai dziļā pannā.

2

Pievieno mīksto sieru, citrona sulu, lasi, sapiparo, pasāli un labi samaisi.

3

Pievieno nedaudz ūdens, kurā vārīji pastu, un uzkarsē.

4

Pasniedz, pārkaisītu ar kapātiem maurlociņiem.