Uzvārīt lielu daudzumu ūdens, piebērt krietnu devu sāls un novārīt makaronus tā, lai tie būtu vēl stingri.
Baklažānus sagriezt šaurās strēmelītēs. Apkaisīt nedaudz ar sāli un apslacīt ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. Jaunos lociņus, ķiploka daiviņas, čili pāksti un paprikas pāksti notīra un smalki sagriež. Uzkarsē atlikušo eļļu un viegli apcep tajā sīpolus, ķiplokus, čili un papriku kopā ar tomātu pastu. Pievieno baklažānu strēmelītes, tomātu sulu, konservētus tomātus un lauru lapas. Visu izsautē.
Piparmētru lapiņas sagriež sloksnītēs. Makaronus nokāš un samaisa ar sviestu. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un piparmētras, samaisa visu ar makaroniem. Pasniedz siltu, dekorē ar piparmētru lapiņām.