Uzvāra lielu daudzumu ūdens, pieber krietnu devu sāls un novāra makaronus tā, lai tie būtu vēl stingri.
Šalotes sīpolus un ķiplokus apcep 2 ēdamkarotēs eļļas gaiši dzeltenus. Pievieno vīnu, vermutu, lauru lapas, citrona miziņu, timiānu un rozmarīnu, traukam neuzliekot vāku, iztvaicē līdz nepilnu 100 ml tilpumam un izberž caur sietiņu. Tomātiem izgriež kātiņa pamatni un uz īsu brīdi tos iegremdē verdošā ūdenī, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Garšaugu novārījumam pielej saldo krējumu un nedaudz iztvaicē. Iemaisa tomātus, pieber sāli un piparus. Bazilika lapiņas iemaisa mērcē. Makaronus nokāš, iemaisa atlikušo eļļu.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvēta Monterigo siera loksnītēm.