Pastas
2017. gada 19. oktobrī, 05:51

Dārzeņu pasta

Dārzeņi ir pilnvērtīga uztura neaizstājama sastāvdaļa. Tāpēc, piedāvājam vēl vienu pārbaudītu recepti un dārzeņu pagatavošanas veidu. Pasta (makaroni) var šķist vienkāršs, bet demokrātisks ēdiens (ne velti teju puse Latvijas iedzīvotāju tos lieto uzturā ik nedēļu), bet, pieliekot nedaudz pūļu, var iegūt patiešām karalisku, smalkam restorānam atbilstošu maltīti. Ideju šai receptei mēs noskatījām kādā itāļu krodziņā. Tā ir viegla, gandrīz diētiska, ļoti koša - īsta rudens pasta. Un galvenais - pasta gatavojās kopā ar mērci vienā katlā (mūsu gadījumā pannā)! Lielsika recepte, it sevišķi ka visas sastāvdaļas šādai receptei katrai saimniecei parasti ir pa rokai.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Sīpolu un ķiploku daiviņas sagriež smalkāk. Papriku sagriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs.

2

Dziļā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno papriku, cep vēl pāris minūtes. Pievieno konservētus tomātus, buljonu un uzkarsē . Tad pievieno svaigu pastu, aso mērci, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un vāra līdz pasta ir gatava.

3

Pasniedz pārkaisot ar rīvētu sieru un zaļumiem.