OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pastas
2013. gada 4. aprīlī, 21:02

Makaroni "po-flotski" <br><br>

Šāda veida ēdiens bija pazīstams vēl Viduslaikos jūrnieku un ceļotāju vidū, jo nepeiciešamās sastāvdaļas bija viegli parvadāt uz kuģa un paņemt līdz garajos braucienos. Gaļu uz kuģa glabāja iesālītu mucās. Šādu gaļu samala, apcepa un sajauca ar vārītiem makaroniem. Bet lielu popularitāti šis ēdiens guva Otrā pasaules kara laikā, kā vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens karavīriem. Kājinieki gaļas vietā lika klāt "tušonku" (sautētas gaļas konservs). Pēckara gados makaroni un konservi bija viegli pieejami veikalos, tapēc šī recepte guva lielu populartitāti.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Makaronus novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

2

Burkānu notīrīt un sarīvēt uz rupjās rīves. Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sagriezt mazos kubiņos. Pannā uzkrsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, pievienot burkānus un cept apm. 6-7 min. Pievienot konserva saturu, tomātu pastu, samaisīt un vēl pāris minūtes pasautēt.

3

Makaronus notecināt un pārlikt pannā ar gaļu. Mazliet apcept visu kopā. Ja sanāk pārāk sauss, tad var pieliet mazliet ūdeni, kur vārījās makaroni. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus, kārtīgi samaisīt un pasniegt.