Saldā čili mērce
foto: No Egijas Šteinbergas pers. arhīva
Saldā čili mērce
Mērces
Šodien 12:00

Saldā čili mērce

Egijas Šteinbergas recepte.

Pagatavošana

1

Čili pipariem un paprikai izņem sēklas. Papriku sagriez palielos gabalos un liec blenderī, pievieno čili piparus un ķiplokus. Blendē, līdz masa ir viendabīga.

2

Katlā lej ūdeni, pievieno sablendēto masu, etiķi, sāli, cukuru un olīveļļu. Uzvāri, tad samazini uguni un turpini vārīt 10 minūtes.

3

Krūzītē ielej 50 ml ūdens, ieber kartupeļu cieti, samaisi un pievieno verdošajai mērcei. Samaisi un, ik pa laikam apmaisot, vāri vēl 5 minūtes. Karstu pildi burciņās. Glabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.