Arabiata jeb pikantā tomātu mērce
Arabiata jeb pikantā tomātu mērce
Mērces
2025. gada 5. septembrī, 10:00

Arabiata jeb pikantā tomātu mērce

Ļoti vienkārša, klasiska, universāla mērce, kas labi garšo ar makaronu ēdieniem, zupām un citām mērcēm. Pēc šīs receptes iznāks 1 l mērces.

Pagatavošana

45 min
1

Ķiploku sarīvē. Katliņā ielej eļļu, pieber ķiplokus un kārtīgi izkarsē, bet neļauj sabrūnēt. Pievieno sakapātu čili un raudeni un cep vēl minūti.

2

Pieber gabalos sagrieztus tomātus, uzvāri un turpini vārīt uz lēnas uguns vēl apmēram 30 minūtes, līdz tomāti izjukuši un veidojas bieza mērce. Pievieno sāli. Ledusskapī var uzglabāt nedēļu.