Karija pasta
foto: Shutterstock
Karija pasta
Mērces
2025. gada 30. janvārī, 10:00

Karija pasta

0

Lai arī šajā receptē ir garš garšvielu saraksts, pastas pagatavošana ir ļoti vienkārša. Ja nav visu vajadzīgo garšvielu, izmēģini pagatavot pastu no tā, kas ir pie rokas, vai pievieno kādu sev mīļu garšvielu – tā iegūsi unikālu karija pastas recepti. Karija pastai ir ārkārtīgi plašs lietojums. To izmanto Austrumu virtuves ēdienos, tā bagātinās arī latviskos ēdienus – uzlabos pliekanas zupas vai sautējuma garšu, piešķirs mērcei asumu un padarīs marinādi bagātīgāku. Mazliet karija pastas noderēs arī, lai piešķiltu dzirksteli Asiņainajai Mērijai. Gatavojot pēc šīs receptes, iegūsi 500 g karija pastas.

Pagatavošana

30 min
1

Ķiploku un ingveru sarīvē.

2

Liec uz sausas pannas visas garšvielas, kas nav maltas: koriandru, kumīnu, piparus, fenheli, sinepes un gabalos salauzītu čili. Viegli apgrauzdē, lai atraisās aromāti, tad liec piestiņā.

3

Pēc tam apgrauzdē kurkumu, kanēli, smaržīgos piparus un paprikas pulveri. Liec klāt piestiņā, pieber sāli un sastrādā visu smalkā pulverī.

4

Uz pannas uzlej eļļu un 1 minūti cep tajā ingveru un ķiploku. Pievieno cukuru, tomātu pastu un laima sulu. Kārtīgi samaisi un sutini 2–3 minūtes. Iejauc pannas saturā garšvielu maisījumu un noņem pannu no uguns. Pārliecinies, ka visas garšas kārtīgi sajaukušās, un liec karija pastu burciņā. Ledusskapī var uzglabāt 2 nedēļas.