Ugunīgais maisījums veselībai un garšai
foto: Shutterstock
Ugunīgais maisījums veselībai un garšai
Mērces
2024. gada 17. decembrī, 12:00

Ugunīgais maisījums veselībai un garšai

Par šo maisījumu var sacīt: divi vienā, proti, tas noder gan veselības stiprināšanai, gan kā garšvielu piedeva ēdieniem. Pēc vēlēšanās to var papildināt ar maltiem čili, melnajiem, baltajiem un citiem pipariem, kā arī ar citām garšvielām.

Pagatavošana

1

Notīrītus ķiplokus, sīpolu un čili pāksti ar visām sēklām sablendē vai arī sasmalcini tā, kā labāk patīk un garšo.

2

Samaisi visus produktus un iepildi burkā ar aizskrūvējamu vāku.

3

Ja maisījumu lieto kā garšvielu, pievieno gataviem ēdieniem tik daudz, cik šķiet nepieciešams. Ja gribi izmantot veselības stiprināšanai, uzmanīgi un pamazām apēd pa ½ tējkarotei vai vairāk vienā reizē. Jārēķinās, ka maisījums ir ļoti stiprs un ugunīgs, tāpēc drošības labad to vari uzziest uz maizītes.

4

Vēl viens variants. Maisījumu ieliec ledusskapī un atstāj uz 1 mēnesi. Katru dienu sakrati. Pēc mēneša maisījumu izkās un šķidrumu ielej tīrā burciņā. Lieto pa 1 līdz 2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā; ja šāda deva ir par stipru, samazini uz pusi. Sevišķi labi noder saaukstēšanās reizēs.