foto: Shutterstock
Mērces
2024. gada 24. janvārī, 10:00

Klasiskā mērce pastai - Carbonara

Tradicionālā pastas mērce ogļdeģu gaumē. Ja vēlies, olu un siera mikslim vari pievienot arī nedaudz saldā krējuma – būs vēl sātīgāk un krēmīgāk. Taču atceries, tā kā receptē tiek izmantotas jēlas olas, pastai, kuru tajās iemaisīsi, tik tiešām jābūt ļoti karstai.

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Pannā lej eļļu un, kad tā ir uzkarsusi, apbrūnini cauraudža strēmeles, noliec malā. Citā traukā ar dakšiņu kārtīgi samaisi olas dzeltenumus ar sieru un pipariem.

2

Svaigi izvārītu un nokāstu pastu liec šajā olu un siera masā, sajauc, pievieno apcepto cauraudzīti un kapātos pētersīļus un maisi, līdz viss ir jauki krēmīgs.

3

Ja vēlies, olu un siera mikslim vari pievienot arī nedaudz saldā krējuma – būs vēl sātīgāk un krēmīgāk. Taču atceries, tā kā receptē tiek izmantotas jēlas olas, pastai, kuru tajās iemaisīsi, tik tiešām jābūt ļoti karstai.